Minister Freya van den Bosche geeft met Supafil de aftrap voor Vlaamse spouwmuur isolatie campagne

Nieuws van 20.06.2013 on Products

Op maandag 17 juni jl. trok Vlaams Minister van Wonen Freya Van den Bossche een werkplunje aan om in Lochristi zelf de spouwmuur van een woning te isoleren. Met de hulp van de erkende instalateur ThermoTech werd de woning geïsoleerd met het product Supafil, de typische witte minerale inblaaswol van Knauf Insulation. De Minister wil door haar actie de aandacht trekken op een nieuwe promotie campagne voor spouwmuurisolatie die zaterdag 22 juni op verschillende werven in Vlaanderen zal worden gedemonstreerd. 

Tachtig procent van de in 2012 bijna 15.000 uitgekeerde premies voor muurisolatie dienen voor het isoleren van spouwmuren. "We zitten op schema om alle daken tegen 2020 te isoleren", aldus minister Van den Bossche, die eraan herinnerde dat er naast een premie van zes euro per vierkante meter, nog altijd een fiscaal voordeel van 30% geldt. Er zijn echter nog andere investeringen die een besparing opleveren voor de energiefactuur, zoals het navullen van spouwmuren. "De terugverdientijd is bijzonder snel, op een muur van 100 vierkante meter kan jaarlijks 250 euro gas en 510 euro stookolie bespaard worden", aldus Van den Bossche. "Investeer je 2.200 euro in spouwmuurisolatie, dan bedraagt die kost na aftrek van 600 euro premie netto 1.600 euro, waardoor de investering voor stookolie na 3,2 jaar en voor gas na 4,7 jaar terugverdiend is”.

Isoleren gebeurt best door een geregistreerde aannemer. Enkel die aannemers kunnen een "verklaring van overeenkomstigheid" opstellen die de consument toelaat een premie aan te vragen bij de netbeheerder.

Knauf Insulation is verheugd met de aandacht die Minister Van den Bossche vraagt voor spouwmuurisolatie. Veel woningen zijn niet of onvoldoende geïsoleerd en verliezen daardoor warmte via de gevel. Door de stijgende energieprijzen groeit deze bewustwording ook onder woningbezitters. Het na-isoleren van spouwmuren vraagt een relatief kleine investering die het wooncomfort vergroot en zorgt voor een verlaging van de energiekosten en waardestijging van het pand.

Openspouwmuurdag
In navolging van de promotie actie van Minister Van den Bossche, vindt op zaterdag 22 juni op vijf verschillende locaties in Vlaanderen een “Openspouwmuurdag” plaats. Het betreft een initiatief van het Vlaams Energieagentschap, in samenwerking met het WTCB
(Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), de bouworganisaties Bouwunie en de Vlaamse Confederatie Bouw.

Erkende aannemers zullen op vijf verschillende locaties aan het grote publiek tonen hoe een spouwmuur van een bestaande woning wordt geïsoleerd. Op 4 van deze 5 locaties hebben de verschillende erkende aannemers gekozen om de bestaande spouwmuur te behandelen met de witte minerale inblaaswol Supafil van Knauf Insulation.

Tijdens de Openspouwmuurdag wordt meer informatie gegeven over:

- Het vooronderzoek van de spouw. Is de spouw geschikt om te isoleren?

- Welke materialen worden gebruikt om een spouwmuur te isoleren?

- Welke aannemers kunnen de werken uitvoeren?

- Het kwaliteitssysteem.

- Het vullen de spouwmuur in de praktijk.

- Kostprijs, premies, terugverdientijd.


Deelname aan de openspouwmuurdag is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Op www.energiesparen.be/openspouwmuurdag vindt u alle informatie.


Over Supafil

Supafil is een duurzame inblaaswol met hoogwaardige thermische en akoestische eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen voor een hoge energiebesparing en verbeteren het geluidscomfort in de woning. Supafil is brandwerend en reguleert op een correcte manier de vochthuishouding in de spouwmuur.

 

De na-isolatie van spouwmuren wordt op één dag aangebracht door een erkende Supafil installateur. Het metselwerk en aanzicht van de woning blijven intact en onveranderd. Supafil zorgt voor een optimale vulling en verdeling in de spouw. Hierdoor is er absoluut geen risico op doorzakking. Door het gebruik van Supafil in spouwmuren krijgt de woning meteen een beter energierendement. Dit heeft een positieve impact op het energielabel: de energiekosten dalen en de waarde van de woning stijgt.


Over Knauf Insulation
Knauf Insulation is een van ’s werelds meest gerespecteerde namen op gebied van isolatie en biedt een breed assortiment isolatie oplossingen die inspelen op de groeiende vraag naar energie-efficiëntie, brandveiligheid en akoestische prestaties in nieuwe en bestaande woningen, in utiliteits- en industriële bouw. Samen met haar partners in de bouwsector, de academische wereld en overheidsinstellingen, stelt Knauf Insulation alles in het werk om de bestaande verschillen tussen de ontworpen energieprestaties van gebouwen en hun reële prestaties te overbruggen.

Knauf Insulation is in meer dan 35 landen actief, met 30 productielocaties en ruim 5.000 medewerkers wereldwijd, waar glaswol, steenwol, houtwol, EPS-geëxtrudeerd polystyreen en XPS-geëxpandeerd polystyreen, wordt geproduceerd. Dankzij dit complete en veelzijdige assortiment, krijgt u altijd een onafhankelijk advies met de beste oplossing voor elke toepassing. Knauf Insulation maakt deel uit van de Duitse familiale onderneming Knauf Group.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.knaufinsulation.be en www.knaufinsulation.be/supafil

 

Contactpersoon PR: Nicole Fouchier

E-mail: Nicole.fouchier@knaufinsulation.com
Tel.: +31 (0)162-492066