Construction Products Regulation (CPR)

Knauf Insulation klaar met de Construction Products Regulation (CPR)  
Vanaf 1 juli 2013 wordt de nieuwe bouwproductenrichtlijn Construction Products Regulation (CPR) van kracht. Deze verordening is ter vervanging van de huidige Europese richtlijn voor Bouwproducten, beter  bekend als Construction Products Directive (CPD). 

De verordening houdt in dat fabrikanten verplicht zijn, om voor producten die vanaf 1 juli a.s. gefabriceerd zijn, een prestatieverklaring (ook wel Declaration of Performance (DoP) genoemd)  beschikbaar te stellen. Daarnaast dient op het CE-markerings label van elke product een identificatie nummer en DoP-code vermeld te worden. Producten die geproduceerd zijn voor 1 juli 2013, zijn daarom niet voorzien van een DoP-nummer, maar mogen wel verkocht worden.
De DoP´s en de Safety Data Sheets (SDS) van alle Knauf Insulation producten zijn vanaf 1 juli 2013 te downloaden op de special door ons ontworpen online database www.dopki.com. De DoP-code die u moet invullen op de website  is terug te vinden op de productetiketten op onze verpakkingen.
In de informatie leaflet  “Knauf Insulation en CPR”  vindt praktische informatie en wordt stapsgewijs uitlegt hoe u  de Knauf Insulation DoP´s en SDS kunt openen en downloaden.