News

DECLARATION OF PERFORMANCE (DOP) VOOR KNAUF INSULATION PRODUCTEN
Door Anonymous op 01 juli 2013

Vanaf 1 juli 2013 wordt de nieuwe bouwproducten-richtlijn Construction Products Regulation (CPR) van kracht. Deze verordening is ter vervanging van de huidige Europese richtlijn voor Bouwproducten, beter bekend als Construction Products Directive (CPD).

Vanaf 1 juli 2013 wordt de nieuwe bouwproducten-richtlijn Construction Products Regulation (CPR) van kracht. Deze verordening is ter vervanging van de huidige Europese richtlijn voor Bouwproducten, beter bekend als Construction Products Directive (CPD). 

De verordening houdt in dat fabrikanten verplicht zijn, om voor producten die vanaf 1 juli a.s. gefabriceerd (geproduceerd) zijn, een prestatieverklaring (ook wel Declaration of Performance (DoP) genoemd)  beschikbaar te stellen. Daarnaast dient op het CE-markerings label van elke product een identificatie nummer en DoP-code vermeld te worden. Producten die geproduceerd zijn voor 1 juli 2013, zijn daarom niet voorzien van een DoP-nummer, maar mogen wel verkocht worden.

De DoP´s en de Safety Data Sheets van alle Knauf Insulation producten zijn vanaf 1 juli 2013 te downloaden op de special door ons ontworpen online database www.dopki.com.De DoP-code die u moet invullen op de website  is terug te vinden op de productetiketten op onze verpakkingen.

In de informatie leaflet  “Knauf Insulation en CPR”,  die u kunt downloaden op onze website, vindt u praktische informatie en wordt stapsgewijs uitlegt hoe u  DoP´s en Safety Data Sheets van Knauf Insulation producten kunt openen en downloaden.

 

OVER KNAUF INSULATION

Knauf Insulation is een van ’s werelds meest gerespecteerde namen op gebied van isolatie en biedt een breed assortiment isolatie oplossingen die inspelen op de groeiende vraag naar energie-efficiëntie, brandveiligheid en akoestische prestaties in nieuwe en bestaande woningen, in utiliteits- en industriële bouw. Samen met haar partners in de bouwsector, de academische wereld en overheidsinstellingen, stelt Knauf Insulation alles in het werk om de bestaande verschillen tussen de ontworpen energieprestaties van gebouwen en hun reële prestaties te overbruggen.

Knauf Insulation is in meer dan 35 landen actief, met 30 productielocaties en ruim 5.000 medewerkers wereldwijd, waar glaswol, steenwol, houtwol, EPS-geëxtrudeerd polystyreen en XPS-geëxpandeerd polystyreen, wordt geproduceerd. Dankzij dit complete en veelzijdige assortiment, krijgt u altijd een onafhankelijk advies met de beste oplossing voor elke toepassing. Knauf Insulation maakt deel uit van de Duitse familiale onderneming Knauf Group.