Duurzaamheid bij Knauf Insulation

Duurzaamheid staat bij Knauf Insulation aan de basis van alles wat we doen. We kijken daarbij naar de pijlers People, Planet en Profit. We geloven erin dat gebouwen die op een duurzame manier ontworpen, gebouwd of gerenoveerd worden voor de gebruiker een verbetering betekenen in comfort en welzijn.

We werken bij Knauf Insulation dan ook iedere dag opnieuw aan de verduurzaming van ons eigen proces. We zoeken daarbij steeds naar nieuwe manieren om het gebruik van natuurlijke bronnen en energie te verkleinen. Zo verminderen we onze ecologische voetafdruk. We zijn er trots op dat we hier heel succesvol in zijn. Al in 2018 behaalden we de meesten van onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020.

Circulaire economie en Knauf Insulation

Circulair bouwen wordt steeds belangrijker. In de bouw wordt vanaf het ontwerp bekeken hoe volgende generaties na 50 of 70 jaar een gebouw weer kunnen afbreken en hoe de losse bouwmaterialen hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Bij circulaire inkoop worden bouwmaterialen, zoals isolatie, bekeken vanuit hun bijdrage aan circulariteit.

Circulaire economie en Knauf Insulation
Duurzaamheid bij Knauf Insulation

Duurzaamheid bij Knauf Insulation

Duurzaamheid staat bij Knauf Insulation hoog in het vaandel. Bij de productie van onze glaswol kijken we iedere dag weer hoe we kunnen verbeteren. We zijn er trots op dat we de meeste duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 al in 2016 hebben behaald.