10 jaar een gezonde binnenluchtkwaliteit

10 jaar ECOSE Technology

By Vivian Kennes
28 April 2020

Ruim 10 jaar geleden alweer introduceerde Knauf Insulation haar unieke bindmiddeltechnologie ECOSE® Technology. Een bindmiddel dat gemaakt wordt uit 100% natuurlijke grondstoffen. Dus zonder toegevoegde formaldehyde, zonder fenolen, kleurstoffen of acrylaten om de glaswol vezels aan elkaar te hechten.  

Isolatie die bijdraagt aan gezonde binnenluchtkwaliteit

Bij isolatie denkt u in waarschijnlijk als eerste aan het primaire doel van isolatie. De thermische isolatie die dient om koude in de winter en hitte in de zomer beter buiten te houden. Als tweede volgt dan de akoestische functie van isolatie om geluiden tussen ruimten te dempen of buiten te houden. Natuurlijk kunt u beide functies met alle isolatie van Knauf Insulation perfect realiseren. 

Duurzaam bouwen

De groeiende aandacht voor duurzaam bouwen maakt dat er meer aandacht komt voor het binnenklimaat. Omdat we zoveel van onze tijd binnenshuis of op onze werkplek zijn, is een gezond binnenklimaat letterlijk van levensbelang. Een gezond binnenklimaat vermindert het risico op tal van ziektes en verhoogt het gevoel van comfort. 

Eurofins Indoor Air Quality

Knauf Insulation was met haar isolatie met ECOSE® Technolgy de eerste isolatiefabrikant die de hoogste erkenning van Eurofins ontving: Indoor Air Quality Gold. Dankzij de productie zonder VOC's (Volatile Organic Compounds) kunnen deze ook niet vrijkomen tijdens de verwerking van de isolatie of achterblijven door de verwerking van isolatie bij de ingebruikname van een pand. Knauf Insulation isolatiematerialen zijn dan ook zeer populair voor de toepassing bij de binnenafbouw van ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven. Locaties waar een gezonde binnenluchtkwaliteit extra belangrijk is. 

Binnenklimaat en luchtvochtigheid  

Om een gezond binnenklimaat te realiseren is de juiste luchtvochtigheid een andere bepalende factor. Ook de luchtvochtigheid wordt door ons productgamma gegarandeerd. Binnen Knauf Insulation bestaan er producten die zowel zeer dampopen zijn als dampdicht, dampremmend (Homeseal LDS Gamma) wat inhoudt dat er voor elk project een juiste oplossing bestaat en voor elk project een ideale situatie gecreëerd kan worden. Heeft u nog een vraag over duurzaamheid? Neem dan contact met ons op


 

Weet jij welke aspecten de binnenluchtkwaliteit beïnvloeden?
Test je kennis met deze video! 

Past-present-future
Plant a Tree

Wist je dat we ons in het kader van 10 jaar ECOSE verbonden hebben aan BOS+ ? Samen met alle partners streven we naar het planten van 10 miljoen bomen in Vlaanderen.