Luchtdicht bouwen is echt makkelijker dan je denkt

By [email protected]
19 augustus 2019

Het realiseren van echte energiebesparingen en gezond binnenklimaat staat of valt met goed luchtdicht bouwen. Voorkom luchtlekken met ons isolatiematerialen.

#1 Meer dan energie besparen

Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren en naden om luchtstromen (inen exfi ltratie) te voorkomen. Luchtdicht bouwen heeft veel voordelen, zowel op het gebied van energiebesparing, als op het vlak van geluidsisolatie en tocht. Luchtdicht  ouwen voorkomt dakrot bovendien. Dit kan ontstaan als warme lucht tegen het koude dak slaat en condenseert. namelijk als warmte tegen het koude dak slaat en condenseert.

#2 Switch van werkwijze

De vlieger ‘zo doen we het altijd’ gaat niet meer op nu luchtdicht bouwen de maatstaf is. De makkelijkste manier om luchtdicht te isoleren begint met overstappen van hard isolatiemateriaal naar minerale wol. Dit sluit onderling en op constructiedelen perfect aan. En zo heb je eenvoudiger een perfecte kierafdichting. Bang voor huidirritatie? Niet nodig! De bruinkleurige minerale wol van Knauf Insulation geeft geen jeuk, geen stof en geen geur af.

#3 Ga voor gemak, kies voor Twinfit 034

Een hellend dak is in no time luchtdicht met de flexibele Twinfit 034 dakisolatie van Knauf Insulation. Het is voorzien van een stevige, stootvaste bekleding (PET/PE een kunststof soort) die dampremmend is. Met de bijbehorende alu tape maak je het dak eenvoudig luchtdicht. Zo maken we isoleren leuk.

Wil je meer weten over luchtdicht bouwen?

Meer informatie kun je vinden in ons kenniscentrum -luchtdicht bouwen. Of ga direct naar de productinformatie van de Twinfit 034 om te zien hoe je eenvoudig een dak luchtdicht isoleert.