Zwevende dekvloeren

Zwevende dekvloeren

Via een slecht geïsoleerde vloer  kan tot wel 16% van de warmte verloren gaan. Dat wil je voorkomen, net als geluidshinder uit ruimtes onder de vloer of vochtproblemen. Goede geluidsisolatie helpt  hierbij. Kies daarom voor een zwevend dekvloersysteem met Acoustic Floor Slab als isolatiemateriaal.

 

Hoe een zwevende dekvloer installeren?

 

Verwijder scherpe voorwerpen en/of oneffenheden die het product eventueel zouden kunnen beschadigen.  De ondergrond moet vochtvrij zijn (folie). Als eerste worden de kantstroken geplaatst en vervolgens wordt de vloer bedekt met het isolatiemateriaal. Leg de isolatieplaten tot de volledige vloer is gelegd.

Zwevende dekvloeren isolatie
Zwevende dekvloeren isolatie

Plaats losse kantstroken. Tape de naden van de platen en kantstroken af om een gesloten vlak te creëren, of gebruik een afdekfolie.

Breng een folie aan om de isolatie te beschermen en waterdicht te maken. 15 cm overlappingen voorzien, of zelfklevende band toepassen. Als de vloer begaanbaar moet blijven, planken op deze zones leggen. Leidingen kunnen zo eenvoudig bevestigd worden met clips. Wapeningsnet in de dekvloer voorzien.

Zwevende dekvloeren isolatie
Zwevende dekvloeren isolatie

Breng als laatste de zwevende dekvloer aan op voorschrift van een  constructeur. Laat de vloer volledig uitharden en drogen alvorens deze verder af te werken. Deze ontkoppelde vloer levert optimale contactgeluidsisolatie.