Toiture végétale

Urbanscape is een innovatief en lichtgewicht systeem met een hoge waterbuffer capaciteit. Speciaal ontworpen voor een eenvoudige installatie op woningen, kantoren en bedrijfspanden. Het Urbanscape systeem is een compleet systeem, opgebouwd uit een wortelwerend doek, Urbanscape drainage systeem, een uniek gepatenteerd steenwol substraat (Green Roll) en een vegetatielaag.

Urbanscape Systeem Voordelen

 

  • Complete oplossing

Het Urbanscape systeem is voorzien van makkelijk te installeren lagen. Deze worden direct aan de klant geleverd. Door het nieuwe innoverende Urbanscape substraat is er geen speciaal en/of duur materiaal nodig.

  • Gewicht

Het Urbanscape substraat is 8 keer lichter dan klassieke substraten en kan op de meeste daken worden toegepast zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van het dak.

  • Eenvoudige installatie

Urbanscape substraat zorgt voor een aanzienlijk lagere arbeidsintensiteit. Voor de vegetatie van 1.000 m² groendak, is 2-5 ton Urbanscape substraat nodig, in vergelijking met meer dan 50 ton van de traditionele groendak substraten.

  • Duurzame oplossing

Urbanscape substraat is samengesteld uit een mengsel van verschillende gesteenten die in grote hoeveelheden aanwezig zijn in de natuur. De lichtgewicht en open structuur van het substraat resulteert in een zeer goede wortelverdeling en groei.

  • Goede waterabsorptie 

Het Urbanscape substraat zorgt voor een snelle wateropname en op lange termijn voor een stabiele heropname van het water. Het Urbanscape substraat kan 3 tot 4 keer meer water vasthouden dan andere groendak substraten.

  • Goede water distributie

Indien vereist, wordt het Urbanscape irrigatiesysteem tussen de vegetatie en het Urbanscape substraat geïnstalleerd. In tegenstelling tot sproei installaties wordt het water direct opgenomen in en verdeeld door het substraat.

  • Hoge thermische prestaties

De Urbanscape systemen dragen bij aan een langdurig koel effect door middel van een hoge wateropslag capaciteit. Daken met Urbanscape groendaksysteem verminderen warmte toename ten opzichte van niet-begroeide daken. Dit is te danken aan de thermische massa, extra isolatie en verdamping van het vocht uit het groendaksysteem.

  • Hoge brandweerstand

Het Urbanscape substraat is geclassificeerd voor het A1 Euro brandklasse certificaat. Volgens EN 13501-1, dragen A1-geclassificeerde producten niet bij aan het ontwikkelen van een brand.    

  • Hoge akoestische prestaties

Het groendaksysteem vermindert geluidsoverlast door absorptie en zorgt voor vermindering van geluidsniveaus die de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van de stedelijke bevolking beïnvloeden.

 

Meer Lezen

Urbanscape brochure downloaden